Så kan du tjäna pengar hemifrån

Har du lekt med tanken att försöka tjäna pengar utan att behöva lämna ditt hem? Kanske är du trött på ditt jobb och har hört de magiska orden “passiv inkomst”, eller så letar du bara efter ett sätt att tjäna extrapengar.  

Oavsett vad ditt mål är finns det definitivt många möjligheter för att tjäna pengar hemifrån. Vissa kräver en hel del arbete och tid innan det kan ge dig pengar tillbaka, andra kräver inte mycket alls.  

Troligtvis behöver du prova mer än ett av dessa tips innan du ser riktiga resultat. Prova på ett par olika sätt att tjäna pengar hemifrån. Du kan till exempel prova flera av tipsen med en låg svårighetsgrad, och sedan välja bara en eller två av tipsen med högre svårighetsgrad.  

Redo? Här kommer våra tips på 17 sätt du kan tjäna pengar hemifrån!  

Starta en blogg/affiliateverksamhet – ansträngning 3 

Har du en naturlig talang för att skriva? Ett sätt att tjäna pengar hemifrån är att skapa en sajt eller blogg. Ett av de vanligaste sätten att tjäna pengar på en blogg är att ha samarbetspartners, eller “affiliates”.  

En affiliateverksamhet syftar på att du på din sajt leder webbtrafik till dina samarbetspartners hemsidor. Det kan vara att du lägger upp info om tjänster eller produkter och länkar till partnernas sidor, vilket leder besökare från din sajt till dem.  

Ibland blir du betald för varje besökare som vidarebefordras och ibland blir du betald om besökaren genomför ett köp på samarbetspartnernas sida.  

Med bloggar och affiliateverksamheter är det viktigt att välja rätt bransch, därför är det vist att först göra ordentlig research och försöka förstå inom vilka branscher som det kan finnas ett sådant behov.  

Det krävs en hel del tid och arbete att skapa innehåll för dessa sajter och det kan ta tid innan du kan tjäna något på det. Du behöver få dina läsare att lita på dig och engageras av det du skriver om.  

Andra sätt att tjäna pengar på genom en blogg är reklam eller att sälja varor eller kurser direkt på din sajt.  

Kika på WordPress eller HostGator för en host att starta din sajt på. 

Skriv en ebok –  ansträngning 4 

Om du verkligen älskar att skriva och producera innehåll kan du fundera på att skriva en ebok. Många väljer idag att självpublicera e-böcker på till exempel Amazon Kindle eller iBooks.  

Chansen att lyckas med en självpublicerad roman är rätt liten. Troligtvis är det säkrare att satsa på en guidebok eller någon annan facklitteratur än skönlitteratur.  

Har du redan lyckats publicera en e-bok? – grattis! Då kan du fundera på att publicera den i ett annat format – kanske som en ljudbok. 

Svara på enkäter och undersökningar –  ansträngning 1 

Ett av de enklaste sätten du kan tjäna lite extrapengar på när du har tid hemma är att svara på enkäter och undersökningar. På hemsidor som Swagbucks och Survey Bee kan du få poäng, presentkort eller till och med pengar genom PayPal när du svarar på frågor.  

Detta är alltså ett sätt att tjäna pengar hemifrån som inte kräver förkunskaper, då företagen som vill ha dina svar på dessa enkäter och undersökningar endast är intresserade av dina åsikter för att exempelvis förbättra sina produkter.  

Var försiktig med hemsidor som ber dig att betala något, de kan mycket väl vara bedragare. De flesta hemsidor som erbjuder dig poäng eller pengar för att svara på enkäter bör vara gratis.  

Testa hemsidor –  ansträngning 1 

På samma tema som att erbjuda dina åsikter till de som är intresserade kan du också tjäna extrapengar genom att testa hemsidor åt företag.  

En av de vanligaste hemsidorna för detta är UserTesting, där du kan bli betald via PayPal för test av sidor. Jämfört med att svara på enkäter är kraven för att testa hemsidor dock ett snäpp högre.  

För att testa hemsidor på exempelvis UserTesting behöver du ha en PC eller en Mac, internetuppkoppling och en mikrofon, alternativt en iPhone, iPad, Androidmobil eller Android platta om du vill ta test där. Du behöver också kunna ladda ner testmjukvaran, vara 18 år eller äldre och kunna uttrycka dig själv på engelska.  

Titta på videos och spela spel –  ansträngning 1 

Är du YouTubeberoende? Nu kan du tjäna en extraslant genom att titta på olika videos! 

På hemsidan Swagbucks nämnd ovan kan man få betalt för mer än att bara svara på enkäter. Det finns flera sätt att tjäna något på hemsidan – genom att exempelvis spela spel eller titta på videos.  

Ett exempel är att du blir ombedd att titta på specifika YouTubevideos och like:a dem. Det kan vara nyhetsklipp, klipp med kändisar eller andra videos. Du kan få sådana instruktioner som att titta på en video i ett visst antal minuter.  

När det gäller Swagbucks samlar du just “Swagbucks” för de olika jobben du utför. De kan du sedan kan lösa in för presentkort eller pengar genom PayPal.  

Investera med en fondrobot –  ansträngning 1 

Om du har funderat på att tjäna pengar hemifrån genom att investera, men är osäker på hur du ska göra, så kan en fondrobot vara ett alternativ för dig.  

En fondrobot kan hjälpa dig välja rätt tillgångsfördelning och ge dig ett smart automatiserat sparande i fonder. Istället för att spendera en hel del tid på att välja hur du ska spara och investera pengar, gör fondroboten det åt dig.  

Lysa och Opti är två alternativ för dig som är intresserad av att börja använda en fondrobot i Sverige. 

Låna ut pengar P2P –  ansträngning 1 

En annan form av passiv inkomst är om du lånar ut pengar P2P (peer-to-peer). Med P2P sparande kan du låna ut pengar till privatpersoner online utan mellanhänder med en förutsägbar avkastning.  

Två plattformar att kika på för P2P-lånande i Sverige är Lendify och Brocc. Precis som med att investera med en fondrobot, kräver inte denna metod speciellt mycket jobb.  

Frilansa som skribent –  ansträngning 3 

En stor gren inom jobb du kan göra hemifrån är att bli frilansare! En av de största plattformarna för frilansare av alla slag är Upwork.  

Då det ofta finns ett ganska stort utbud av frilansare behöver du som frilansare ibland ansöka om många jobb innan du får en chans. Men om du får tillräckligt med jobb ger frilansarlivet dig mycket frihet och kontroll över din arbetstid.  

Om du har en naturlig talang för att skriva är en egen blogg eller sajt inte det enda alternativet för dig! Du har också möjligheten att skriva artiklar för andras bloggar

Många bloggare skriver inte alla sina inlägg själva, utan anlitar skribenter för att hitta material och producera innehåll till deras sajt.  

En dator i sängen samt kaffe och fikabröd.

Frilansa som översättare –  ansträngning 3 

Om det är språk som är din specialitet finns det en hel del frilansarbeten för översättare, tolkar och transkriberare. Om du dessutom har en fallenhet för att skriva snabbt har du en till fördel när det gäller dessa jobb. 

Förutom Upwork kan du också titta på hemsidor där du kan hitta frilansarjobb med transkribering och att skapa undertexter för videos. Två exempel är TranscribeMe och Rev.  

Frilansa som programmerare –  ansträngning 3 

Man kan frilansa som mer än bara skribent och översättare. Om du har tekniska förkunskaper kan du också fundera på att använda din kompetens för att jobba som frilansare.  

På Upwork och på andra frilansarhemsidor som PeoplePerHour kan du hitta arbete inom design, mjukvaroprogrammering och mycket mer.  

Frilansa som virtuell assistent –  ansträngning 3  

Har du erfarenhet som assistent men skulle föredra att göra det hemifrån? Oavsett om du har erfarenhet inom yrket eller om du bara vet inom dig att du skulle vara en fantastisk assistent, kan du fundera på att bli en frilansande virtuell assistent. 

Som virtuell assistent kan du bli betald för att hantera många olika uppgifter, som att checka e-mail och hantera bokningar.  

Privatlärare –  ansträngning 3

Om du hade lätt för dig i skolan och tror du skulle vara bra på att hjälpa andra förstå ämnen som engelska, matematik, NO eller annat, kan du fundera på att bli privatlärare.  

Idag finns det fler plattformar, exempelvis Skooli där du kan hitta arbete som privatlärare – och allt sker online! Du kan hjälpa elever med läxhjälp över ett videosamtal medan du sitter bekvämt i ditt eget hem.  

Skapa en kurs –  ansträngning 4

Har du ett ämne du brinner för och skulle älska att dela med dig till andra? Skapa din egen kurs online och dela med dig av dina unika färdigheter eller din speciella metod att lära ut ditt favoritämne.  

Naturligtvis behöver du marknadsföra rätt för att hjälpa kunder att förstå varför de behöver din kurs. På hemsidor som Udemy får du en plattform att sälja din kurs på.  

Skapa en YouTubekanal –  ansträngning 5 

Vi har nämnt en hel del sätt att skapa innehåll och förutom att blogga finns det naturligtvis också möjligheten att vlogga.  

Det finns många ämnen som tas upp eller förklaras i textform som artiklar, men inte nödvändigtvis existerar i videoformat än. Därför kan det vara lättare att hitta en publik för dina åsikter eller innehållet du vill dela med dig av på exempelvis Youtube. 

Att skapa videos och etablera en sevärdig YouTubekanal och dessutom tjäna pengar genom exempelvis reklam innebär dock väldigt mycket arbete och tid.  

Husdjursvakt –  ansträngning 3 

Om du är ansvarig och älskar husdjur – varför inte bli en husdjursvakt? Det finns fler och fler företag som kretsar kring att erbjuda tjänster för att ta hand om husdjur.  

På hemsidor som Care.com kan du bland annat marknadsföra dig själv som husdjursvakt och hitta människor som är villiga att betala dig för att ta hand om deras husdjur när de är bortresta. En del jobb innebär att du tar hand om dem i ditt eget hem. 

Sälj foton –  ansträngning 1 

Är du en sådan där person som fyllt mobilen med tusentals bilder, många där du bara försökte få den perfekta vinkeln på din latte?  

Om du har väldigt många foton i bra kvalitet kan du faktiskt sälja dina foton på hemsidor som Shutterstock. Det kanske känns förvånande att dina foton skulle vara värda något, men det är enkla foton av objekt eller vardagsmoment som ofta behövs.  

Hyr ut din lägenhet –  ansträngning 3 

Har du en tom lägenhet som du inte använder? Varför inte ta vara på den och hyra ut den genom exempelvis AirBnB? Om du bor någonstans med en hög efterfrågan av boende är detta ett extra bra alternativ. 

Om du inte har en hel lägenhet att hyra ut går det också att hyra ut endast ett rum eller en del av en lägenhet på AirBnB. 

Dessa tips på olika sätt att tjäna pengar hemifrån är bara toppen av isberget. Analysera vad du är intresserad av att syssla med och undersök vilka möjligheter som kanske finns för att göra det utan att lämna ditt hem!  

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.