Podcasts som alla aktieintresserade borde lyssna på

Här på Finanslabbet tyckte vi att vi skulle dela med oss av våra favoritpoddar för alla de som är intresserade av aktier.  

Podcasts kan vara allt från underhållande till informativa, eller ibland en kombination av båda. En bra podcast är just en kombination, och har ett visst fokus. Nedan kommer en lista med ekonomipodcasts som vi har valt. Vi hoppas att alla – ungkarl som flerbarnförälder – kan hitta en ny, intressant podcast att börja bingelyssna på! 

Börspodden – analyser om världens börsklimat 

John Skogman och Johan Isaksson ligger bakom Sveriges största podcast om börs och ekonomi – Börspodden. Varje vecka bjuder de på sina analyser om hela världens börsklimat och investeringar. Kunskapspackat och underhållande! 

Nya avsnitt kommer dessutom ut varje vecka, och varje avsnitt är mellan 30-60 minuter långt.  

Börspodden finns tillgänglig på deras hemsidaSoundcloud och Spotify.  

Fill or Kill-podden – underhållande ekonomiuppdatering 

Tre unga grabbar som råkar vara skickliga traders snackar allt om börs och trading – det sammanfattar Fill or Kill-podden. På ett underhållande sätt lyckas de sprida kunskap om aktier, day trading, göra analyser och mycket mer!  

På Twitter heter dom @Phukettrader, @Handelsson och @Lone_Wolf! 

Podden finns tillgänglig på Soundcloud och Spotify

Market Makers – en podd för alla 

Market Makers är en investeringspodcast som drivs av Fabian Franzén och Niklas Aldén.  Grabbarna har olika expertis inom börsen men är här för att dela med sig om sina kunskaper och erfarenheter med sina lyssnare.  

Podden passar både den som precis har kommit in i ekonomi och den som har mer erfarenhet. 

Podden finns tillgänglig på Soundcloud och Spotify.  

Börssnack med Hansén och Olavi – börssnack, helt enkelt 

Börssnack med Hansén och Olavi är en podcast om lite allt möjligt kring börs och ekonomi. Som namnet antyder är herrarna av podcasten vid namnen Hansén och Olavi. Erik Hansén är marknadsanalytiker vid IG-Markets och Jonas Olavi är allokeringschef på Alfred Berg Fonder. 

Podden finns tillgänglig på deras hemsida och Spotify

Avanzapodden – aktieinvestering som en del av privatekonomin? 

Podden för dig som vill veta mer om privatekonomi. Nicklas och Johanna från Avanza pratar om allt som hör till privatekonomi. Denna podd kan hjälpa dig med allt från sparande till investeringar i aktier.  

På podden tas också lyssnarfrågor upp. Så har du en ekonomifråga – här är din chans att få den svarad! Podden passar för dig som vill ta upp aktieinvestering på en liten skala, som en del av din privatekonomi. 

Podden finns tillgänglig på Soundcloud och Spotify

En svart mikrofon.

Rika tillsammans – en podd om privatekonomi 

Paret Jan och Caroline Bolmeson spetsar våra öron varje söndag när deras podd om privatekonomi kommer ut. Podden hjälper oss med allt man kan tänka sig om privatekonomi och vad det betyder när två personers ekonomi blir en.  

Paret Bolmesson delar med sig om tips, råd, verktyg och erfarenheter som kan ta privatsparandet och privatekonomin till en helt ny nivå. De tror starkt på att ekonomi är något man kan bli riktigt duktig på utan att behöva bli en riktig ekonominörd. 

Dessutom har Jan en blogg tillägnad till att ge alla möjliga ekonomiska tips. Hur bra som helst! 

Podden finns tillgänglig på Spotify

Placerapodden – allt om finansmarknaden! 

Jackpot för dig som söker efter en podcast om aktier, fonder, räntor, valutor och dylikt. Placeringspodden täcker allt som har med finansmarknaden att göra och leds av Jesper Norberg och Per Ståhl. Nya avsnitt kommer ut varje torsdag och fredag.  

Podden finns tillgänglig på Spotify

Börslunch – börs + lunch = sant! 

Börslunch är en podcast från EFN Ekonomikanalen. EFN, som har varit utsedda till Sveriges bästa ekonomikanal tre år i rad, är ett dotterbolag till Handelsbanken. Deras mål är att dela med sig av kunskap om ekonomi så att man kan ta kloka beslut även fast man inte har en kandidatexamen inom ämnet. 

Podden Börslunch är ett av EFNs program. Här bjuds det på heta aktietips och smarta analyser. Börslunch sänds varje vardag 11:45 – precis i tid för, ja, lunch. Perfekt för den som vill multitaska på lunchrasten på jobbet! 

Podden finns tillgänglig på Spotify

Aktiekompisar – podden för unga ekonomer 

Aktiekompisar är en podd från unga aktiesparare och passar just dig som är ung och intresserad av ekonomi. Robert Andersson och Carl Törner, #aktiekompisar, leder podden och delar med sig av sina senaste spaningar på börsen, ger tips och svarar på lyssnarfrågor.  

Nytt avsnitt av podden kommer ut varje vecka, och varje vecka har podden ett nytt tema. Avsnitten är runt 40 min långa. 

Podden finns tillgänglig på SpotifySoundcloud, iTunes och Acast

Analyspodden – när tiden är knapp 

Analyspodden är Dagens Industris börspodcast. Avsnitt kommer ut varje vecka, och i varje avsnitt ger DIs reportrar och experter en inblick i hur marknaden ser ut och delar med sig av sina analyser. 

Avsnitten är relativt korta, runt 25-30 minuter och passar den som vill få en grundlig genomgång av dagens ekonomiska situation, men inte vill spendera för länge med att sitta och lyssna på podcasten. 

Podden finns tillgänglig på Spotify och Acast

Börshajen – den personliga podden 

Börshajen kommer från företaget Börshajen som erbjuder kostnadsfria utbildningar inom sparande och investeringar. Målet är att så många som möjligt ska få en ekonomiskt tryggare framtid genom att investera smart. 

Podden har ett mycket intressant och roligt upplägg. Programledaren Andra Farhad träffar varje vecka en ny gäst som hon tillsammans med diskuterar och svarar på frågor kring privatekonomi, investeringar, sparande, pension och mycket mer.  

Avsnitten kommer ut varannan vecka och är ungefär 30 minuter långa. 

Podden finns tillgänglig på Spotify. 

Förhoppningsvis har du fått några tips till några poddar du kan välja mellan för att bygga din kunskap om aktier och börsen. Ett extra tips är att kika på “Business & Technology” kategorin under “Podcasts” på Spotify. Där finns en hel massa fler poddar om ekonomi, många fokuserade på börsen och aktier. 

Nu återstår bara att dra igång med lyssnandet! 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.