6 fördelar med att ha en bra UC-score

Hur mår din ekonomi? Anmärkningar och ett flertal kreditupplysningar sänker dina chanser att ta lån och få bra räntor.  

Med en bra UC-score höjer du inte bara din kreditvärdighet hos bankerna, långsiktigt sparar du också pengar och förbättrar din privatekonomi. Vi listar 6 fördelar med att ha en bra UC-score!

1. Lättare att få ett hyreskontrakt 

Idag är konkurrensen om hyreslägenheter stor. Allt fler ansöker om hyreskontrakt, men med en ökad efterfrågan ställs det också högre krav. Har du tidigare haft anmärkningar hos en hyresvärd eller blivit vräkt från ett boende minskar dina chanser att få ett förstahandskontrakt.  

Med en bra UC-score blir du konkurrenskraftig på marknaden och får lättare det kontrakt du siktat in dig på.

2. Lägre ränta om du tar lån 

Ett högt UC-score leder till att långivare och banker ger dig bättre villkor och lägre räntor på dina framtida lån. Men en hög UC-score kommer du också kunna betala av ditt lån snabbare och spara en hel del på att slippa orimligt höga räntor och avgifter.  

En annan fördel med en bra UC-score är att du också kan förhandla om dina räntor på befintliga lån då du sitter på en ekonomi som går stadigt uppåt. Var inte rädd att förhandla med din långivare!

3. Du kommer inte ha några problem med att beställa på nätet 

Med en växande näthandel där vi i dagsläget kan handla nästan vad som helst online, lägger vi stor vikt på tillgängligheten och den sparade tiden som handeln på nätet ger oss. De flesta hemsidor erbjuder fakturor som betalsätt och gör du ett större köp görs det ofta med fördel genom fakturering. 

Med en bra UC-score kommer du inte stöta på några hinder när det kommer till att betala på faktura och du kan få en längre avbetalningstid på varor du väljer att köpa online.

Två datorskärmar som visar internetshopping.

4. Du vet att du har en trygg och säker ekonomi 

En av de största stressfaktorerna i livet är den ständiga oron över ens ekonomiska läge. Att ha skulder upp till öronen, inte bli beviljad lån och att ha gamla anmärkningar som fortfarande syns i systemet är alla skräckscenarion som är svåra att bortse ifrån om du är drabbad.  

Att ha en balanserad ekonomi, där du vet att ditt kreditbetyg är högt och som också växer med tiden ger ett lugn och friheten att koncentrera dig på andra områden än din ekonomi. Med ett bra UC-score sparar du också pengar långsiktigt som du istället kan lägga på något annat.

5. Du får lån lättare 

Innan bankerna går med på ett lån måste de i regel alltid ta en kreditupplysning på personen som ansöker. Ju fler kreditupplysningar du går igenom, desto lägre UC-score har du. Har du tidigare även fått en ansökan avslagen på grund av lågt UC-score finns rädslan ofta kvar att bli nekad igen under ansökan om nytt lån.  

Med en hög kreditvärdighet har du ingenting att oroa dig för. Ju högre kreditbetyg du har, desto lättare blir du beviljad lån. Med en bra UC-score kan du också höja storleken på lånet och förhandla om bättre villkor hos bankerna.

6. Stärker ditt självförtroende  

Att vara säker i sin ekonomiska sits och ha vetskapen om att risken är liten att bli nekad under ansökan om lån är en rejäl boost för självkänslan.  

En balanserad ekonomi ger dig möjligheten att med säkerhet kunna sikta mot nya ekonomiska målsättningar och planera för framtida investeringar utan bekymmer.  

Slutsats  

En bra UC-score visar på en hälsosam ekonomi och gör dig som privatperson attraktiv på marknaden när det kommer till bland annat ansökan om lån och förhandling av räntor. Att veta att ditt kreditbetyg är på topp tyder på en sund ekonomisk livsstil. 

Vad tycker ni om vår lista? Lämna gärna tips och kommentera hur ni själva tänker kring UC-score och vilka fördelar det gett er i er egen privatekonomi! 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.